Prawo-pracy.net

wszystko o prawie pracy

Witaj! Zaloguj Utwórz nowy profil
Zaawansowane

Nieetyczne umowy dla pracowników Xelion

22 cze 2009 - 16:26:58
Witam serdecznie,

mam pytanie odnośnie zapisów w umowie współpracy. Otóż zawarłem umowę współpracy z firmą Xelion w której były zapisy mówiące o tym, że jesli rozwiążę umowę będę zmuszony do zwrotu środków które mi wypłacili na podstawie faktury. Umowę rozwiązałem i teraz mnie straszą. Wspomnę jeszcze dodatkowo, że podłożyli mi pismo (list intencyjny) w którym zobowiązaliśmy się do podpisania umowy współpracy (pośrednictwa) w odpowiednich wiążących terminach lecz wzór umowy jaki mi przedstawili nie miał w treści zapisu mówiacego o zwrocie środków w przypadku rozwiązania umowy, natomiast ten do którego zostałem zmuszony do podpisania miał takie zapisy.
Pytania brzmią:
1. czy mogą dochodzić roszczeń jeśli takie zapisy miały miejsce - a jesli tak to nas jakiej drodze ?,
2. czy jest zgodne z etyką pracowniczą żebym po opłaceniu zus-u z części środków oraz podatków zwracał im środki które posłużyły mi na opłacenie podatku i świadczeń socjalnych ?,
3. do kogo mogę się zwrócić z pytaniami (do jakiego podmiotu) odnośnie nieuczciwego traktowania poszczególnych podmiotów gospodarczych ?
Bedę wdzięczny za wszelkie wskazówki i pomoc

Autor:

E-mail:

Temat:

Wiadomość:

Dostępni użytkownicy

Goście: 7
Najwięcej uzytkowników: 3 09 lip 2010
Najwięcej gości: 33 30 lip 2010

usługi prawnicze

Prawo >> separacja małżonków >> prawa człowieka >> proces karny >> Prawo Pracy >> Sędzia >>
porady prawne pytania, odpowiedzi, artykuły i opinie ciekawostkią, artykuły,
pytania i odpowiedzi
Postępowanie przed sądem Prawo mieszkaniowe Wszystko o sędziach
Ubezpieczenia ZDROWOTNE >>

Ubezpieczenia Zdrowotne - Forum